LeopolyNext térlátásfejlesztő alkalmazás kifejlesztése

 

szecheny2020_moreA projekt címe: LeopolyNext térlátásfejlesztő alkalmazás kifejlesztése

Projekt azonosító szám: PIAC_13-1-2013-0162

Kedvezményezettek: Magyar Tudományos Akadémia – Természettudományi Központ és a 3D for

All Kft.

A támogatás összege: 151.527.047 Ft

Támogatás intenzitása: 74,12%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2016.03.31.

A LeopolyNext térlátásfejlesztő alkalmazás kifejlesztésére irányuló projekt célja, hogy a www.LeoPoly.com, virtuális 3D-s objektumalkotó web-es szoftveren alapuló megoldások kerüljenek kifejlesztésre az orvostudomány és természettudomány területén. A LeoPoly platform a jelenlegi piacon egyedülálló megoldás, melyben a felhasználók hagyományos informatikai eszközökkel és általános képességekkel tudnak eddig csak specialisták által elérhető térbeli objektumalkotási lehetőségeket birtokba venni és azokkal alkotni.

A projekt keretén belül egyrészt a térlátást (mélységérzékelést) és egyéb vizuális funkciók fejlesztését célzó tréningprogram kerül kidolgozásra, melynek az a célja, hogy a jelenleg szemtakarással kezelt, tompalátással diagnosztizált gyermekek számára élvezetes kezelési alternatívát nyújtson, játékos érzékszerv fejlesztő, számítógépes játék formájában.  (MTA-TTK, Agyi Szerkezet és Dinamika Kutatócsoport)

A LeoPoly rendszerre épülő másik fontos alkalmazás geometriai modellezést tesz lehetővé. A megoldás révén az organikus tervezés mellett lehetőség nyílik a LeoPolyban különböző geometriaformák létrehozására. (3D for All Kft.)